Møte med Finanstilsynet angående bankers kontant tjenestetilbud

Bilde-fra-mote-med-Finanstilsynet

20. Mars hadde vår leder Kim René Hamre, Thomas Nesse og Stein som driver noen sportsbutikker deltatt i møte med Finanstilsynet angående bankers tilbud av kontanttjenester.

Noen av problemstillingene som ble tatt opp var:

-Bankers tilbud av kontanttjenester til privatkunder

-Bankers tilbud av kontanttjenester til bedrifter

-Det at bank kunder får spørsmål om hva de bruker kontanter på og hvor langt bankene kan gå i å etterspørre informasjon om dette.

Vi opplevde at de som møtte for Finanstilsynet, lyttet til de problemstillingene vi løftet opp og forstod problemstillingene ved dette. Noe representantene for Finanstilsynet gav uttrykk for var at mange banker skylder på Finanstilsynet i forhold til hvitvaskingsloven og at de i mange tilfeller er unødvendig strenge.

Vi gav å tydelig uttrykk for at kontanttjenestene fra bankene rett og slett er altfor dårlig og at dette etter all sannsynlighet bryter med norsk lov, noe Finanstilsynet selv gav uttrykk for i media i 2021. Vi løftet frem hvordan kontanttjeneste tilbudet har blitt svekket i stadig flere norske kommuner og i store deler av landet.

Muligheten for innskudd av kontanter for næringsdrivende er å blitt stadig vanskeligere og dyrere, noe som er problematisk og helt klart må ses nærmere på.

Noe av det siste vi tok opp var i hvor stor grad bankene kan etterspørre detaljert informasjon og dokumentasjon over hva folk bruker sine kontanter på.

Nå skal Finanstilsynet bruke tid på å behandle all informasjonen vi kom med og se nærmere på hva de kan gjøre.

Engasjement hjelper og sammen utgjør vi en forskjell.

Støtt oss gjerne via VIPPS: 761655
Bli gjerne og medlem

Vårt brev til Finanstilsynet, som vi sendte i Januar 2023:
https://jatilkontanter.no/…/brev-til-finanstilsynet…/ See less