Advokat Barbro Paulsen bistår medlem av JA til kontanter:- Ble nektet å truet med politi for og betale kontant.

CE448C6A-D46A-4655-9ABE-0F576F82A9AD kopi barbro

Et medlem i Facebook gruppen og organisasjonen »JA til kontanter», la ut et innlegg om en ubehagelig hendelse på en Kiwi butikk i Lier kommune som er like utenfor Drammen. Hun gav den butikk ansatte kontanter som betaling for varene hun skulle kjøpe og deretter får hun høre at de ikke aksepterer kontanter som betaling. Vårt medlem hevdet sin rett, uten at de ansatte latet til å bry seg særlig om dette og en av de andre som jobbet der truet med å anmelde henne i det hun gikk derifra med varene sine. Butikken nektet henne kvittering for kjøpet selv om hun etterspurte dette, men siden hun hadde betalt med kontanter så ville de ikke gi henne dette.

JA til kontanter tok saken, hyret inn advokat Barbro Paulsen

Etter vår leder (Kim René Hamre) i JA til kontanter fikk vite om saken, så tilbydde vi oss og bistå vårt medlem i denne saken. Vedkommende tok kontakt med oss etter kort tid og ville gjerne ha vår hjelp, siden hun følte at dette ikke var en sak som bare kunne passere og spesielt med tanke på den behandlingen butikken hadde gitt henne og dette kun fordi hun valgte å betale med kontanter.

Vår leder og generalsekretær (Jørn Wad) hadde diskutert saken, så kom de frem til at de ville hente inn juridisk hjelp og at advokat Barbro Paulsen fra advokatfirmaet Rogstad ville være et godt valg i denne saken.

Drammens Tidende har å fattet interesse for saken å vi vil snart komme med en egen sak om dette. Slik situasjonen ser ut nå, så kommer nok vårt medlem til å komme godt ut av situasjonen og vi følger saken tett fremover.

Krever at Barne- og familiedepartementet tar ansvar og at forbruker tilsynet begynner å gjøre jobben sin!

Barne- og familiedepartementet ved statsråd Kjersti Toppe (Sp), har det øverste ansvaret for forbrukertilsynet ettersom de ligger under hennes departement og hun kan derfor be de følge opp slike saker. Forbrukertilsynet har tidligere uttalt til oss i JA til kontanter at de ikke prioriterer brudd på retten til å betale med kontanter jf. Finansavtaleloven § 38. men at de er villig til å starte med dette om statsråd Kjersti Toppe ber de om og gjøre det.

Publisert: 10.11.2022

Sist redigert: 10.11.2022