PUBLISERT AV: HANS CHRISTIAN FÆRDEN 9. OKTOBER 2016
Rilsonav / Pixabay
Verdens Internasjonale Pengefond (IMF) ber regjeringer ta grep for å unngå ny finanskrise. Dette er vel og bra, men hvem er kreditorene? For det kan vel være liten tvil om at dem som sitter på kreditors side av bordet i denne saken har den total gjeldtyngede verden som her beskrives verden i sin hule hånd?

Hvor lang nedbetalingstid er det på gjelden? Hva skjer skjer om kreditorene plutselig vil ha pengene sine? Hva skal man med stående militære styrker osv. om alt man har er gjeld? Hvilken verdi har et militære som man ikke har penger til å lønne, og ikke minst drive?


Hvorfor tar vi dette opp her hos JA til kontanter? Hva har dette med kontanter å gjøre?

Vår påstand er at dette er en av de viktigste årsakene til det globale presset som nå er mot kontantene. For kontanter er reelle penger i en verden som er fylt opp av digital gjeld. Kontanter er i realiteten utenfor bankenes kontroll, og dermed også en ukjent faktor i det gigantiske gjeldskorthuset som verden nå i realiteten er. Husk at gjeld, i den virkelig store sammenhengen ikke bare er en inntektskilde for kreditorer. Vel som mye er gjelden et verktøy for kontroll. En kontroll som begrenses av kontantenes eksistens.

Derfor er JA til kontanter viktigere enn noen gang.

Kilde: IMF advarer mot rekordhøy verdensgjeld – IMF – Makro og politikk – E24